As je een kerstkrans wilt maken snij de de spijs en de bladerdeeg niet door.
Als je banketstaven of een banketletter wilt maken neem je 100 gr spijs meer en vervallen de amarena kersen.
Recept
« Terug naar recepten
Kerststaven
PT60M
Kerststaven
Een heerlijk kerststaven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
banketbakker henny
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerststaven te bereiden
Meng de spijs met ei en citroenrasp 4 dagen voor je begint met de staven.
Op de dag zelf de amarene kersen in de zeef afspoelen en laten uitlekken.
De spijs tot een rol van 50 cm lengte rollen.
De rol 3/4 open snijden en de amarene kersen in de snede verdelen.
Dicht drukken en weer rollen tot de lengte van 50 cm.
De spijs in twee stukken van 25 cm snijden.
Bladerdeeg uitrollen tot 56 cm lengte en 10 cm breed.
Deze doorsnijden op 28 x 10 cm.
Op elke stuk de spijsrol leggen.
Deze om de spijs rollen en op de naad licht aandrukken en de zijkanten dicht vouwen.
Beide staven op de vochtig gemaakte bakplaat leggen.
Beide staven netjes bestrijken met losgeklopt ei.
30 min wachten en opnieuw bestrijken.
De amandelschaafsel er over strooien.
Oven verwarmen op 230 °C.
De bakplaat in het midden van de oven plaatsen.
Baktijd is 25 - 30 minuten.
Geheel laten afkoelen.
Met poedersuiker bestuiven.
Op de dag zelf de amarene kersen in de zeef afspoelen en laten uitlekken.
De spijs tot een rol van 50 cm lengte rollen.
De rol 3/4 open snijden en de amarene kersen in de snede verdelen.
Dicht drukken en weer rollen tot de lengte van 50 cm.
De spijs in twee stukken van 25 cm snijden.
Bladerdeeg uitrollen tot 56 cm lengte en 10 cm breed.
Deze doorsnijden op 28 x 10 cm.
Op elke stuk de spijsrol leggen.
Deze om de spijs rollen en op de naad licht aandrukken en de zijkanten dicht vouwen.
Beide staven op de vochtig gemaakte bakplaat leggen.
Beide staven netjes bestrijken met losgeklopt ei.
30 min wachten en opnieuw bestrijken.
De amandelschaafsel er over strooien.
Oven verwarmen op 230 °C.
De bakplaat in het midden van de oven plaatsen.
Baktijd is 25 - 30 minuten.
Geheel laten afkoelen.
Met poedersuiker bestuiven.
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
opa-henny zegt:
apu zegt:
apu zegt: