Recept
« Terug naar recepten
Kerststronk
PT40M
Kerststronk
Een heerlijk kerststronk recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
dr. oetker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerststronk te bereiden
Klop de eierdooiers samen met de poedersuiker, de vanillesuiker en het rumaroma luchtig op. Klop de eiwitten met de suiker stijf en schep dit voorzichtig onder het eierdooiermengsel. Zeef de bloem hierover en meng het voorzichtig onder het eimengsel. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat (30x35 cm) en plaats dit in het midden van de voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 12 minuten. Stort het gebak onmiddelijk op een met suiker bestrooid stuk bakpapier. Bestrijk het bakpapier met een beetje koud water en verwijder het. Bedek het gebak met een vochtige keukendoek. Klop voor de créme de chocolade met de boter, het rumaroma en de rum schuimig. Bestrijk het afgekoelde gebak met 2/3 van deze créme en rol het dan met behulp van het papier op. Plaats dit gedurende 10 minuten in de koelkast. Vul een slagroomspuit met gekartelde mond met de rest van de créme. Haal het gebak van het papier, snijd een schuin stukje van beide uiteinden en plaats deze als zijtakken aan de stronk. Maak met de créme schors voor de boomstronk en bestrooi deze met cacao. Maak van de groene marsepein enkele dunne rollen van ongeveer 10 cm. lang, druk deze plat en vorm met een scherp mes dennenaalden over de hele lengte. Decoreer hiermee de stronk. Vorm met het witte marsepein enkele 11/2 cm. dikke rollen en plaats deze op de groene marsepein als kaarsen. Vorm vlammetjes uit de rode marsepein en plaats deze op de kaarsen. Bestrooi de kerststronk lichtjes met poedersuiker en plaats deze koel tot hij opgediend wordt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
http://www.kookjij.nl/recept-amandelspijs-en-frangipane
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Yvonne zegt:
derbyke zegt:
natascha zegt:
vooral voor bakken.