KookJij

ketjap-pindasaus

Een heerlijk ketjap-pindasaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe ketjap-pindasaus te bereiden

Breng het water met de ketjap aan de kook voeg dan het citroensap de suiker sambal ende knoflook toe.Temper nu de vlam , en voeg nu lepel voor lepel de pindakaas toe .Blif goed roeren met een houten lepel,totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Serveer hem warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

J.Goossens

J.Goossens zegt:
Heel goed recept. Alleen voeg ik er nog eens 2 dl. ketchup aan toe. Smullen maar lekker met stokbrood.
djmagich

djmagich zegt:
Deze is errug lekker!
Je moet er alleen niet te veel van eten hahahaha
jaap van eeden

jaap van eeden zegt:
Nog lekkerder maak je de saus door er een eetlepel djinten (gemalen komijn) en twee eetlepels azijn eraan toe te voegen. Echt eens proberen!