Recept
« Terug naar recepten
Khao tom kai
PT7M
Khao tom kai
Een heerlijk khao tom kai recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
7 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Website restaurant Moy Fa, Axel - R. Guerand
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Khao tom kai te bereiden
Verhit de olie in een hoge pan, fruit de sjalotjes, gember en knoflook en voeg daarna de kipfilet toe.
Na een halve minuut roerbakken de bouillon en de rijst toevoegen.
Laat het geheel een paar minuten zachtjes koken.
Roer de selderij en bosuitjes erdoor en neem de pan van het vuur.
Op smaak brengen met zout, peper en vissaus.
Voeg de verse koriander toe en dien op.
Na een halve minuut roerbakken de bouillon en de rijst toevoegen.
Laat het geheel een paar minuten zachtjes koken.
Roer de selderij en bosuitjes erdoor en neem de pan van het vuur.
Op smaak brengen met zout, peper en vissaus.
Voeg de verse koriander toe en dien op.