KookJij

Kheema curry (lamsvlees met kerrie)

Een heerlijk kheema curry (lamsvlees met kerrie) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kheema curry (lamsvlees met kerrie) te bereiden

Pel de uien en snipper ze fijn.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en voeg de ui toe.
Pel de knoflook en pers die erboven uit en fruit alles ± 5 minuten zachtjes.
Snijd intussen het lamsvlees in dunne repen.
Voeg de vleesreepjes, het kerriepoeder, het chilipoeder en de djinten toe en laat alles al omscheppend ± 5 minuten zachtjes bakken.
Voeg de tomatenblokjes, de doperwten en 1 dl water toe, verkruimel er het bouillontablet boven en laat de curry nog 12-15 minuten onafgedekt sudderen.
Serveer met basmatirijst en yoghurtsalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

toineke

toineke zegt:
Wat een idee.
Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd.
Anna

Anna zegt:
Hallo Toine,
lijkt me ook heerlijk om in de Tajine klaar te maken:D:D
Groetjes,
Anna
KookJij.