Recept
« Terug naar recepten
Kheema curry (lamsvlees met kerrie)
PT30M
Kheema curry (lamsvlees met kerrie)
Een heerlijk kheema curry (lamsvlees met kerrie) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kheema curry (lamsvlees met kerrie) te bereiden
Pel de uien en snipper ze fijn.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en voeg de ui toe.
Pel de knoflook en pers die erboven uit en fruit alles ± 5 minuten zachtjes.
Snijd intussen het lamsvlees in dunne repen.
Voeg de vleesreepjes, het kerriepoeder, het chilipoeder en de djinten toe en laat alles al omscheppend ± 5 minuten zachtjes bakken.
Voeg de tomatenblokjes, de doperwten en 1 dl water toe, verkruimel er het bouillontablet boven en laat de curry nog 12-15 minuten onafgedekt sudderen.
Serveer met basmatirijst en yoghurtsalade.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en voeg de ui toe.
Pel de knoflook en pers die erboven uit en fruit alles ± 5 minuten zachtjes.
Snijd intussen het lamsvlees in dunne repen.
Voeg de vleesreepjes, het kerriepoeder, het chilipoeder en de djinten toe en laat alles al omscheppend ± 5 minuten zachtjes bakken.
Voeg de tomatenblokjes, de doperwten en 1 dl water toe, verkruimel er het bouillontablet boven en laat de curry nog 12-15 minuten onafgedekt sudderen.
Serveer met basmatirijst en yoghurtsalade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
lijkt me ook heerlijk om in de Tajine klaar te maken:D:D
Groetjes,
Anna
KookJij.
toineke zegt:
Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd.