DIEN OP :
Verdeel de rijst mix over de borden. Doe daar een schepje ghee melange over en geef er bij sroendeng, limoen pickles, mango chutney, gemalen klapper, zeezout en yoghurt. Strooi met koriander blaadjes.
NOOT: Heet o.a. ook wel "khichdy" en schijnt oorspronkelijk uit Bangladesh te komen. Hoort vegetarisch te zijn.
Recept
« Terug naar recepten
Khichari
PT75M
Khichari
Een heerlijk khichari recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Khichari te bereiden
1).Zet de bouillon op en breng aan de kook met de linzen, gember ,lomboks, ketumbar, laurier blaadjes en kunyit.
Als het eenmaal kookt, dan vuur zeer laag en deksel er op en 15 minuten laten sudderen,
2).Voeg dan toe 300 gram rijst, 200 gram spruitjes, die in vieren zijn gesneden, 200 gram kleine bloemkoolroosjes, 200 gram wortels, in plakjes en 3 tomaten, gepeld en ontzaad en in kleine stukjes. We brengen de inhoud van de pan aan de kook en dan doen we deksel er weer op en zetten het vuur laag. Weer 15 minuten laten sudderen.
2).6 eetlepels ghee verhitten en daarin 15 cc djinten laten bruinen en 6 curryblaadjes laten trekken.
Als het eenmaal kookt, dan vuur zeer laag en deksel er op en 15 minuten laten sudderen,
2).Voeg dan toe 300 gram rijst, 200 gram spruitjes, die in vieren zijn gesneden, 200 gram kleine bloemkoolroosjes, 200 gram wortels, in plakjes en 3 tomaten, gepeld en ontzaad en in kleine stukjes. We brengen de inhoud van de pan aan de kook en dan doen we deksel er weer op en zetten het vuur laag. Weer 15 minuten laten sudderen.
2).6 eetlepels ghee verhitten en daarin 15 cc djinten laten bruinen en 6 curryblaadjes laten trekken.