Hoe scherp wil je het gerecht:
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Dit hangt enerzijds af van de soort peper die je gebruikt: gewone lombok groen of rood, tjabe rawit groen of rood, madame jeannet groen of rood, enz.
Anderzijds hangt het af van pitjes: doe je ze weg of laat je ze (gedeeltelijk).
Wil je er chorizo bij?
"""""""""""""""""""""""""
Haal dan de worst uit het vel en haal het worstevlees zo veel mogelijk uit elkaar.
Bak het uit in een pannetje en voeg het toe na stap 9.
WAT DRINKEN WE ER BIJ?
Je kunt een lichte rode wijn proberen (Beaujolais, jonge Barbera) of een rosé wijn of een Riesling Spätlese Trocken.
Hoe scherper het gerecht des te minder droog moet de wijn zijn. Een biertje gaat ook prima en wat te denken van een kop jasmijnthee?
Recept
« Terug naar recepten
Kievietsbonen (=Rode Bonen) met Rijst
PT75M
Kievietsbonen (=Rode Bonen) met Rijst
Een gerecht uit Suriname of Mexico of het gebied rondom New Orleans (USA)? Zeg het maar. Laten we het er op houden dat het uit Midden-Amerika komt en aangrenzende gebieden. Het wordt op zich geserveerd of met kip of met vlees of vis.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Midden-Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kievietsbonen (=Rode Bonen) met Rijst te bereiden
- De blokjes pancetta op een zacht vuurtje uitbakken in een grote pan met dikke bodem. Beetje roeren en zorgen dat het spek niet verbrandt, maar wel bruin en ietsje knapperig wordt.
- Voeg de ui toe, de paprika en knoflook en blijf bakken en roeren tot de ui zacht is geworden en net is verkleurd.
- Voeg zo nodig nog wat rijstolie toe en warm door.
- Dan gaat de rijst er bij. Blijf goed doorroeren tot alle rijstkorrels met een laagje vet zijn omgeven.
- Doe dan de rest van de kruiden en het tomatenconcentraat er bij en roer weer goed door.
- Voeg 1 liter bouillon toe en de bonen en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur heel laag en laat alles lekker sudderen in de pan met deksel er op totdat al het vocht is opgenomen en de rijst zacht is geworden. Voeg bouillon toe zo nodig en drink de rest bij de maaltijd.
- Haal de pan van het vuur en zet 10 minuten weg.
- Met 2 vorken de inhoud van de pan rul roeren.
- Klaar om op te dienen.
- Bestrooi met korianderblaadjes en geef er stukjes citroen bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
leny dubois zegt:
grt leny
Jan A van der Hoeden zegt:
1 gewone theelepel is 5 cc
1 kleine (Hollandse ) theelepel is 3 cc
1 paplepel is 8 (- 10)cc
1 eetlepel is 15 cc
Jan A.