KookJij

Kima

Een heerlijk kima recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Iran
Keuken: Wereldkeuken
Bron: mezelf
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kima te bereiden

Breng het vlees aan de kook in water. Voeg de erwten of kikkererwten toe en kook totdat ze gaar en zacht zijn. Als je een stamper gebruikt dan stamp de kikkererwten en het vlees. Als je een staafmixer gebruikt haal de eerst het vlees uit de pan en maal dan de kikkererwten of linzen fijn, en voeg dan weer het vlees toe.
Voeg nu de tomaten in kleine stukjes gesneden toe, de puree en de cardamom en zout/peper bouillonblok. Laat alles een tijdje koken. het moet een gebonden dikke pasta zijn, er mag niet teveel water in zitten nu, maar het moet ook niet te dik zijn dat aanbrandt of dat je denkt dat je erin stikt!
Naarmate alles zacht kookt blijf je roeren en het vlees moet ook helemaal in dunne draadjes in de kima verdwijnen. Proef om de smaak te testen; de smaak van cardamom is erg karakteristiek in dit gerecht, als je het niet erg goed kan proeven dan voeg nog maar wat meer toe.
Als alles helemaal tot een pulp gekookt is, voeg je vers gebakken frieten toe en roer ze erdoor.
Klaar om te serveren!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Kima

Kima zegt:
Dat is gek, je eigen naam als recept te zien!
fariba

fariba zegt:
Volgens mij kom dit eten uit het Zuiden van Iran.
iranier

iranier zegt:
Hallo ik kom zelf uit Iran en ik wou even erbij melden dat dit helemaal geen iraanse gerecht is:?