Deze kimchi is ongeveer een maand houdbaar in de koelkast.
In plaats van chilipoeder kan je ook gochugau gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Kimchi met kool, appel en wortel
PT20M
Kimchi met kool, appel en wortel
Ik hou van Koreaans eten, kimchi is één van de bekendere Koreaanse gerechten.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Korea
Keuken:
Oosterse
Bron:
Fermenteren (Fern Green) en eigen input
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kimchi met kool, appel en wortel te bereiden
- Snij de kool in reepjes van ca. 6cm
- Strooi het zout hier overheen en kneed de kool zodat er wat vocht uit komt en zet de kom afgedekt weg, laat dit 6 uur rusten.
- Spoel de kool af en laat het goed uitlekken.
- Meng de kool met de overige ingrediënten
- Doe alles in een pot en giet er water over tot het onder staat
- Schroef de deksel losjes op de pot (dan kan de druk weg) en laat dit 6 dagen staan.
- Als de smaak naar je zin is, draai de pot dicht en zet deze in de koelkast.