Recept
« Terug naar recepten
Kindergerechten: Chocoladekoekjes en Ratatouillemu
PT60M
Kindergerechten: Chocoladekoekjes en Ratatouillemu
Een heerlijk kindergerechten: chocoladekoekjes en ratatouillemu recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
AD
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kindergerechten: Chocoladekoekjes en Ratatouillemu te bereiden
Chocoladekoekjes:
1. Smelt de chocolade au bain-marie. Neem de gesmolten chocolade van het vuur en roer er de rice krispies onder.
2. Leg een vel bakpapier op een bord en lepel er telkens een eetlepel chocoladevulling op.
3. Plaats de koekjes gedurende een half uur in de koelkast. En dan maar smullen!
Ratatouillemuisjes:
1. Doe de kwark, de melk, de olie, het ei, de suiker, de vanillesuiker en het zout in de beslagkom en roer alle ingrediënten met behulp van de handmixer met kneedhaken goed door elkaar.
2. Meng de bloem met het bakpoeder en zeef het mengsel in de beslagkom.
3. Voeg de amandelen toe en kneed alles grondig door elkaar.
4. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer drie millimeter.
5. Voor het muisje rol je kleine deegrolletjes die je vervolgens aan een kant puntig vormt.dit wordt het snuitje.Aan die puntige kant trek je nu twee deegoortjes omhoog. Vervolgens rol je van wat extra deeg een staartje. Druk het staartje aan het muisje vast. Gebruik twee krenten voor de ogen van het muisje.
6. Leg de muisjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
7. Roer het eigeel en de melk door elkaar en bestrijk hiermee de muisjes. Schuif de bakplaat in de oven en laat de muisjes bakken op 160 °C tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen.
8. Werk de muisjes af met gekleurde hagelslag
1. Smelt de chocolade au bain-marie. Neem de gesmolten chocolade van het vuur en roer er de rice krispies onder.
2. Leg een vel bakpapier op een bord en lepel er telkens een eetlepel chocoladevulling op.
3. Plaats de koekjes gedurende een half uur in de koelkast. En dan maar smullen!
Ratatouillemuisjes:
1. Doe de kwark, de melk, de olie, het ei, de suiker, de vanillesuiker en het zout in de beslagkom en roer alle ingrediënten met behulp van de handmixer met kneedhaken goed door elkaar.
2. Meng de bloem met het bakpoeder en zeef het mengsel in de beslagkom.
3. Voeg de amandelen toe en kneed alles grondig door elkaar.
4. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer drie millimeter.
5. Voor het muisje rol je kleine deegrolletjes die je vervolgens aan een kant puntig vormt.dit wordt het snuitje.Aan die puntige kant trek je nu twee deegoortjes omhoog. Vervolgens rol je van wat extra deeg een staartje. Druk het staartje aan het muisje vast. Gebruik twee krenten voor de ogen van het muisje.
6. Leg de muisjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
7. Roer het eigeel en de melk door elkaar en bestrijk hiermee de muisjes. Schuif de bakplaat in de oven en laat de muisjes bakken op 160 °C tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen.
8. Werk de muisjes af met gekleurde hagelslag
Sjamalaladingdong zegt: