Recept
« Terug naar recepten
Kinderkoekjes maken
PT50M
Kinderkoekjes maken
Een heerlijk kinderkoekjes maken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kinderbakboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kinderkoekjes maken te bereiden
Kneed de ingrediënten met koele handen in enkele minuten tot een stevig deeg.
Leg dit deeg een kwartiertje in de koelkast.
En nu aan de slag :-)
Ik verdeel het deeg altijd in porties, en met elke portie doen we iets anders.
Vóór het vormen en bakken kun je er iets doorkneden
nootjes
gember
noga
appel
rozijnen
kokos
cacao
hagelslag
enz enz.
Bepoeder dan je tafel met bloem, leg het deeg erop dat je gaat gebruiken,
bepoeder je deegroller ook
en rol het deeg uit tot de gewenste dikte.
Steek met vormpjes koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze 15 a 17 minuten op 175 graden, of tot ze heel lichtbruin zijn.
Ná het bakken kun je ze versieren met gesmolten chocola of glazuur.
Voor een chocoladedip: smelt een klontje boter met een paar blokjes chocola,
smeer er de koekjes mee in en laat het hard worden.
Voor aardbeienglazuur: neem een paar eetlepels poedersuiker,
roer er drupje voor drupje aardbeienlimonadesiroop door en roer steeds goed,
tot een dik papje ontstaat. Smeer de koekjes hiermee in en laat het drogen.
Witte glazuur maak je door poedersuiker met water te mengen.
Op het natte glazuur kun je nog snoepjes plakken, of andere leuke versieringen.
Leg dit deeg een kwartiertje in de koelkast.
En nu aan de slag :-)
Ik verdeel het deeg altijd in porties, en met elke portie doen we iets anders.
Vóór het vormen en bakken kun je er iets doorkneden
nootjes
gember
noga
appel
rozijnen
kokos
cacao
hagelslag
enz enz.
Bepoeder dan je tafel met bloem, leg het deeg erop dat je gaat gebruiken,
bepoeder je deegroller ook
en rol het deeg uit tot de gewenste dikte.
Steek met vormpjes koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze 15 a 17 minuten op 175 graden, of tot ze heel lichtbruin zijn.
Ná het bakken kun je ze versieren met gesmolten chocola of glazuur.
Voor een chocoladedip: smelt een klontje boter met een paar blokjes chocola,
smeer er de koekjes mee in en laat het hard worden.
Voor aardbeienglazuur: neem een paar eetlepels poedersuiker,
roer er drupje voor drupje aardbeienlimonadesiroop door en roer steeds goed,
tot een dik papje ontstaat. Smeer de koekjes hiermee in en laat het drogen.
Witte glazuur maak je door poedersuiker met water te mengen.
Op het natte glazuur kun je nog snoepjes plakken, of andere leuke versieringen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bina S zegt:
Ik ga het morgen toch maar eens uit testen. Heb ook nog van die speciale kleurstofjes staan, zou dat invloed hebben op de droogtijd?
Morgen toch maar eens uit proberen denk ik, want ik wil woensdag alles onder controle hebben. groetjes
Anna zegt:
Chocolade en glazuur stollen vrij snel. Dus na 2 uur zeker!
Groetjes,
Anna KookJij.
Bina S zegt:
Chocolade of glazuur en daar snoepjes en andere versieringen op plakken.
Heb je enig idee of het lang nodig heeft om te drogen? Want de kids moeten het toch mee naar huis kunnen nemen, na een uurtje of 2.
Vriendelijk groeten, Bina
Ank de patser zegt:
VAN GANSBEKE MIKE zegt:
renate zegt:
Anna zegt:
nee, ik denk niet dat dat wat zal uitmaken. Vandaag is er ook een leuk recept toegevoegd op KookJij. Ook leuk om samen met de kids te maken:D
http://www.kookjij.nl/recept-kindermuffins
Groetjes!