Recept
« Terug naar recepten
Kip-aardappelgratin
PT50M
Kip-aardappelgratin
Een heerlijk kip-aardappelgratin recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-aardappelgratin te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de kipfilets in reepjes. Kruid ze met peper, zout en paprikapoeder.
Schil de aardappelen en snij ze in heel fijne plakjes. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Giet af, laat ze wat afkoelen en opdrogen.
Plet de jeneverbessen lichtjes en meng ze met de zuurkool en de laurier. Meng het paneermeel met de gesmolten boter.
Vet een ovenschaal in en schik de aardappelen erin. Meng de kip met de zuurkool en schep het mengsel op de aardappelen. Schenk er de bouillon en de wijn bij. Verdeel het paneermeel met de boter erover. Zet 35 minuten in de oven.
Schil de aardappelen en snij ze in heel fijne plakjes. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Giet af, laat ze wat afkoelen en opdrogen.
Plet de jeneverbessen lichtjes en meng ze met de zuurkool en de laurier. Meng het paneermeel met de gesmolten boter.
Vet een ovenschaal in en schik de aardappelen erin. Meng de kip met de zuurkool en schep het mengsel op de aardappelen. Schenk er de bouillon en de wijn bij. Verdeel het paneermeel met de boter erover. Zet 35 minuten in de oven.
Anna zegt: