Schep de rijst over de borden en de kipcurry daar overheen.
Bestrooi met basilicum en koriander.
Recept
« Terug naar recepten
Kip Curry op Thaise Wijze
PT60M
Kip Curry op Thaise Wijze
Een heerlijk kip curry op thaise wijze recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Curry op Thaise Wijze te bereiden
1)Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg toe de curry pasta, de uien, knoflook, lomboks, gember en worteltjes, totdat de uien transparant zijn geworden. Dit zal een kleine 15 minuten in beslag nemen.
2).Doe er dan de kip bij, de aardappels, kokosmelk en 500 c kippenbouillon.
3).Breng dit weer aan de kook, zet het vuur laag en laat dat 20 - 30 minuten pruttelen. De aardappels en de kip zouden dan gaar moeten zijn (anders uiteraard langer aan de kook houden).
2).Doe er dan de kip bij, de aardappels, kokosmelk en 500 c kippenbouillon.
3).Breng dit weer aan de kook, zet het vuur laag en laat dat 20 - 30 minuten pruttelen. De aardappels en de kip zouden dan gaar moeten zijn (anders uiteraard langer aan de kook houden).