Seveer de kip met saus over witte rijst en geef er een paar limoenpartjes bij. Strooi er serundeng over en nog wat grof gehakte macadamianoten.
Verder kun je er natuurlijk van alles bij eten.
Recept
« Terug naar recepten
Kip Curry uit Maleisië (Ayam Rempah)
PT150M
Kip Curry uit Maleisië (Ayam Rempah)
Een heerlijk kip curry uit maleisië (ayam rempah) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Maleisie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Curry uit Maleisië (Ayam Rempah) te bereiden
1).Verhit de ketumbar, djinten en venkel voorzichtig in een antiaanbakpan tot de geuren beginnen te los te komen en maal ze dan tot poeder in het molentje.
2).Maal in de blender (keukenmachine) de lomboks, de sjalotten, de knoflook en de macadamianoten met de gemalen kaneel, kunyitpoeder en de poeders uit het molentje. Dit moet een homogene gladde pasta worden. Als die te dik uit valt doe er dan een scheutje olie bij.
3).Verhit nu de arachide-olie in een grote pan met dikke bodem (een andere plantaardige olie mag ook, die geeft echter mindersmaak af) en doe daarin de rempah = het currymengsel. Frituur dat onder stevig roeren gedurende minstens 5 minuten en hoogstens 10 minuten tot de massa wat lijkt dikker te worden.
4).Doe nu de stukken kip er in en bak de kip aan gedurende een 5 - 10 minuten.
5).Nu mag de kokosmelk er bij en de sereh en breng dan het geheel aan de kook. Dan het vuur lagerdraaien (koken is immers koken!) en nog eens zonder deksel zo'n 40 minuten laten sudderen. Let goed op dat de saus niet gaat schiften ( ->.dan direct water per eetlepel gelijk bijvoegen en roeren).
De kip moet nu gaar zijn
2).Maal in de blender (keukenmachine) de lomboks, de sjalotten, de knoflook en de macadamianoten met de gemalen kaneel, kunyitpoeder en de poeders uit het molentje. Dit moet een homogene gladde pasta worden. Als die te dik uit valt doe er dan een scheutje olie bij.
3).Verhit nu de arachide-olie in een grote pan met dikke bodem (een andere plantaardige olie mag ook, die geeft echter mindersmaak af) en doe daarin de rempah = het currymengsel. Frituur dat onder stevig roeren gedurende minstens 5 minuten en hoogstens 10 minuten tot de massa wat lijkt dikker te worden.
4).Doe nu de stukken kip er in en bak de kip aan gedurende een 5 - 10 minuten.
5).Nu mag de kokosmelk er bij en de sereh en breng dan het geheel aan de kook. Dan het vuur lagerdraaien (koken is immers koken!) en nog eens zonder deksel zo'n 40 minuten laten sudderen. Let goed op dat de saus niet gaat schiften ( ->.dan direct water per eetlepel gelijk bijvoegen en roeren).
De kip moet nu gaar zijn