Je kunt het met een stuk vers brood eten of serveren met aardappels en groente.
Drink er een droge, zachte (houtgelagerde) Chardonnay bij. Een Riesling Kabinett of Spätlese Trocken zal er ook bij smaken.
Recept
« Terug naar recepten
Kip Dijonnaise
PT70M
Kip Dijonnaise
Koken à la Dijonnaise is koken met mosterd uit Dijon en vaak gekruid met dragon / platte peterselie en vervolgens enigszins zachter gemaakt met slagroom. Dat kun je doen met vlees, vis, groente, kip, enzovoorts.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Dijonnaise te bereiden
- Verhit in een grote pan met dikke bodem de olijfolie tot zeer heet en schroei daarin dicht de kippendijen in zo'n 10 minuten. De kippendijen hebben dan ook een bescheiden kleurtje gekregen.
- Doe dan de ui er bij en verhit tot die glazig ziet (3 - 4 min.) en vervolgens de knoflook (± 1 minuut).
- Gooi er dan bij de ketumbar (1 minuut) en vervolgens de kippen bouillon. Breng dat geheel aan de kook. Doe dan het deksel op de pan en laat 20 minuten koken op een matig vuur.
- Haal de kip er uit en leg die apart onder alu-folie.
- In de pan gaat dan de crême fraiche, de mosterd en de dragon en we verhitten al roerend de saus tot enigszins gaat indikken.
- Doe nu de kip terug in de pan en verwarm de kip in de saus gedurende 15 minuten op een laag vuur.
Jan A van der Hoeden zegt:
Jan A.