Recept
« Terug naar recepten
Kip en ananas in folie
PT30M
Kip en ananas in folie
Een heerlijk kip en ananas in folie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip en ananas in folie te bereiden
Verdeel de kipfilet in 4 gelijke stukken. Leg 4 royale stukken aluminiumfolie klaar. Smeer het midden van elk stuk folie in met een eetlepel zonnebloemolie.
Bereiden:
Leg op elk stuk folie, op het met olie ingesmeerde deel, een stukje kipfilet. Bedruip de kip met een theelepel ketjap. Leg er een schijf ananas bovenop. Vouw de folie er losjes omheen en leg de pakketjes met de naad naar boven op het rooster van de barbecue. Na ongeveer 20 minuten is het vlees gaar. Kippenvlees moet door en door gaar gegeten worden. Maak 1 pakketje ter controle open. Het hangt uiteraard van de hitte van de barbecue af hoe snel het vlees gaar is. Leg op elk bord een bergje taugé en leg het opengevouwen pakketje ernaast.
Bereiden:
Leg op elk stuk folie, op het met olie ingesmeerde deel, een stukje kipfilet. Bedruip de kip met een theelepel ketjap. Leg er een schijf ananas bovenop. Vouw de folie er losjes omheen en leg de pakketjes met de naad naar boven op het rooster van de barbecue. Na ongeveer 20 minuten is het vlees gaar. Kippenvlees moet door en door gaar gegeten worden. Maak 1 pakketje ter controle open. Het hangt uiteraard van de hitte van de barbecue af hoe snel het vlees gaar is. Leg op elk bord een bergje taugé en leg het opengevouwen pakketje ernaast.