KookJij

Kip en champignons in geuzebier

Een heerlijk kip en champignons in geuzebier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip en champignons in geuzebier te bereiden

Kruid de kip met peper en zout en braad ze enkele minuten in een pan met boter aan alle kanten bruin. Zet het vuur daarna zacht en laat de kip zo'n 30 minuten doorbakken.

Haal de kip uit de pan en houd die warm in een schaal. Verwijder de helft van het vocht uit de pan. Voeg aan het resterende vocht de sjalotten, venkel, champignons en knoflook toe en bak dit ongeveer 4 minuten aan.

Voeg nu het bier toe, roer het geheel goed door en voeg dan het gevogeltefond toe. Meng de saus goed en giet, al roerend in scheutjes de room erin samen met de tijm, peterselie en laurierblaadjes.

Laat het geheel een tijdje inkoken en voeg zout en peper naar smaak toe.

Verwarm de kip nog even en serveer het dan op een bord met wat van de saus erover gegoten en gebakken aardappeltjes. Serveer de resterende saus er apart bij en groenten naar keuze bij de kip, bijvoorbeeld boontjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst