Recept
« Terug naar recepten
Kip-garnalen spiezen
PT30M
Kip-garnalen spiezen
Een heerlijk kip-garnalen spiezen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-garnalen spiezen te bereiden
Maak blokjes van de kipfilet.
Laat de ananasschijfjes uitlekken maar bewaar het sap.
Snijdt de schijfjes in blokjes.
Maak een marinade van 1 dl ananassap,
knoflook, olijfolie, zout, peper en
gemberpoeder.
Leg de stukjes kip, garnalen, abrikozen
en de ananas in de marinade en laat een
halfuurtje liggen.
Rijg de verschillende stukjes aan de
spiezen.
Doe de marinade in een pannetje en voeg
de bloem de citroensap en de gembersaus
toe.
Goed roeren en even laten koken, voeg
ook de bosuitjes toe, laat koken tot de
saus gebonden is.
Bak de spiesen ongeveer 10 minuten op
de barbecue of onder de grill
Laat de ananasschijfjes uitlekken maar bewaar het sap.
Snijdt de schijfjes in blokjes.
Maak een marinade van 1 dl ananassap,
knoflook, olijfolie, zout, peper en
gemberpoeder.
Leg de stukjes kip, garnalen, abrikozen
en de ananas in de marinade en laat een
halfuurtje liggen.
Rijg de verschillende stukjes aan de
spiezen.
Doe de marinade in een pannetje en voeg
de bloem de citroensap en de gembersaus
toe.
Goed roeren en even laten koken, voeg
ook de bosuitjes toe, laat koken tot de
saus gebonden is.
Bak de spiesen ongeveer 10 minuten op
de barbecue of onder de grill
marieke hesselmans zegt: