Recept
« Terug naar recepten
Kip in duiveltjes saus
PT100M
Kip in duiveltjes saus
Een heerlijk kip in duiveltjes saus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
29
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in duiveltjes saus te bereiden
Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de kip in stukjes. Roer in een kom de ketchup, ketjap, azijn, sambal en suiker door elkaar. Voeg de nassikruiden toe. Schep de kipstukjes en de helft van de uien door de marinade en laat de kip minimaal 30 min marineren. Verhit een scheut olie in een wok en fruit de rest van de uien en knoflook 3 min. Voeg het vlees en de marinade toe en roerbak het 5 min. Draai het vuur laag en laat het gerecht nog een half uur stoven. Maak de peultjes schoon en voeg ze toe aan de kip. Laat nog 10 min stoven. Roer vlak voor het opdienen de pindakaas en room door de kip. Bestrooi het gerecht met gebakken uitjes en serveer witte rijst erbij.
mariannemee zegt: