Recept
« Terug naar recepten
Kip in erwtensaus
PT15M
Kip in erwtensaus
Lekker en snel klaar.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in erwtensaus te bereiden
- Snij de kippenfilet in blokjes en kruid met peper.
- Doe de bloem in een plastiek zakje, gooi de blokjes erbij en goed mengen.
- Verhit 30 gr. boter in de vleespan en roerbak de blokjes gedurende 5 minuten, houd warm en appart.
- Verhit de overige boter in een steelpan, fruit hierin de gesnipperde ui gedurende 3 minuten, voeg reepjes ham toe en de erwten. Verwarm het geheel.
- Roer wijn en room door de vleessaus, en roer tot een gladde saus.
- Voeg de groenten en vlees toe en laat goed doorwarmen.
- Dien op met wilde rijst, pasta of aardappelen.
Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)
Vervang kip door kalkoen.