Recept
« Terug naar recepten
Kip in gekruide kokosmelk
PT50M
Kip in gekruide kokosmelk
Een heerlijk kip in gekruide kokosmelk recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Azie
Bron:
koken.vtm.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in gekruide kokosmelk te bereiden
Wrijf voor de kruidenpasta de kemirinootjes met de peperkorrels in een vijzel met een stamper fijn. Voeg de sjalotjes, knoflook, rawits, kencur, galanga en laos toe en wrijf alles tot een pasta.
Verdeel de kip in 4 stukken. Knip het bovenste deel van de serehstengel, kneus en knoop de stengel.
Verhit de olie in een wajan en fruit de kruidenpasta ongeveer 3 minuten; voeg de sereh, daun salam en kip toe en roerbak circa 2 minuten. Doe er santen, gesmolten gula Bali en zout naar smaak bij en laat de kip in ongeveer 35 minuten gaar stoven.
Serveer de kip in de saus met witte rijst.