Recept
« Terug naar recepten
Kip in Klappersaus
PT55M
Kip in Klappersaus
Kip kun je op zo ontzettend veel manieren bereiden, dat je bij wijze van spreken jarenlang elke dag een andere variatie zou kunnen eten. Hier is er weer eentje.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in Klappersaus te bereiden
- Bak de stukken kip aan alle kanten mooi bruin en laat ze dan uitlekken.
- Doe de uien, knoflook, kemiri, kunyit, ketumbar, djahé, laos en eventueel wat ontzade rode lomboks in de keukenmachine en draai daarvan een homogene massa.
- Verhit wederom een paar eetlepels rijstolie in een pan met dikke bodem en fruit daarin aan de kruidenmix tot die gaat geuren en doe er dan de trassi bij en roer dat goed door.
- Vervolgens gaat de bouillon er bij en de santen. Breng dat aan de kook en laat dat 15 minuten sudderen. Doe er dan de stukken kip bij. Laat dit geheel een poosje sudderen en inkoken onder regelmatig roeren. zodat de kip door en door gaar is en de saus iets dikker is geworden.
- Geef er witte rijst bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij thee of een hout opgevoede Chardonnay.