KookJij

Kip in kruidenkaas-bladerdeegjasje

Een heerlijk kip in kruidenkaas-bladerdeegjasje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip in kruidenkaas-bladerdeegjasje te bereiden

Oven voorverwarmen op 160°C.
Snijd de kipfilet in blokjes, de champignons in plakjes (gaat heel mooi met een eiersnijder), de preien in ringen snijden.
Smeer de ovenschaal in met de boter.
Bekleed de schaal met 5 plakjes bladerdeeg.
Leg hier de kipfilet op en bestrijk het geheel met de kruidenkaas.
Leg hier de plakjes champignons en de preiringen op,
en dek af met de overige 5 bladerdeegplakjes.
Zet de schaal 40 min. in de oven tot het geheel mooi bruin en gaar is.
Laat de schaal uit de oven nog 5 min. staan.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Ik heb geen speciaal verhaal erbij, maar serveer dit geheel met krieltjes in roomsaus en een groente naar keuze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ineke

ineke zegt:
Els, dit lijkt me een lekker recept, wat voor groente eet jij hier bij.
mij lijkt verse wortels met peultjes wel lekker of een lekkere salade.
groetjes ineke
beertje36

beertje36 zegt:
Lijkt me wel de moeite om eens te maken :o