Recept
« Terug naar recepten
Kip in kruidenkaas-bladerdeegjasje
PT40M
Kip in kruidenkaas-bladerdeegjasje
Een heerlijk kip in kruidenkaas-bladerdeegjasje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in kruidenkaas-bladerdeegjasje te bereiden
Oven voorverwarmen op 160°C.
Snijd de kipfilet in blokjes, de champignons in plakjes (gaat heel mooi met een eiersnijder), de preien in ringen snijden.
Smeer de ovenschaal in met de boter.
Bekleed de schaal met 5 plakjes bladerdeeg.
Leg hier de kipfilet op en bestrijk het geheel met de kruidenkaas.
Leg hier de plakjes champignons en de preiringen op,
en dek af met de overige 5 bladerdeegplakjes.
Zet de schaal 40 min. in de oven tot het geheel mooi bruin en gaar is.
Laat de schaal uit de oven nog 5 min. staan.
Snijd de kipfilet in blokjes, de champignons in plakjes (gaat heel mooi met een eiersnijder), de preien in ringen snijden.
Smeer de ovenschaal in met de boter.
Bekleed de schaal met 5 plakjes bladerdeeg.
Leg hier de kipfilet op en bestrijk het geheel met de kruidenkaas.
Leg hier de plakjes champignons en de preiringen op,
en dek af met de overige 5 bladerdeegplakjes.
Zet de schaal 40 min. in de oven tot het geheel mooi bruin en gaar is.
Laat de schaal uit de oven nog 5 min. staan.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Ik heb geen speciaal verhaal erbij, maar serveer dit geheel met krieltjes in roomsaus en een groente naar keuze.
ineke zegt:
mij lijkt verse wortels met peultjes wel lekker of een lekkere salade.
groetjes ineke