Recept
« Terug naar recepten
Kip in rode Thaise curry met een yoghonaise saus
PT180M
Kip in rode Thaise curry met een yoghonaise saus
Een heerlijk kip in rode thaise curry met een yoghonaise saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in rode Thaise curry met een yoghonaise saus te bereiden
1).Meng de Thaise rode curry met de olie en eventueel zout in een grote kom.
2).Roer daardoor de blokjes kip, dek af en zet in de ijskast gedurende 8 - 10 uur (wel zo nu en dan opnieuw doorroeren).
3).Rijg het vlees op de pennen. Laat een kleine ruimte open tussen de blokjes vlees.
4)..Gaar het vlees op de grill.
Om een authentiek smaakje te krijgen afgrillen op een houtskool vuurtje.
5).Voor de saus roer je de yoghurt, mayo, honing, limoensap, limoenzest en munt door elkaar. Maak het af met zout of Nam Pla.
2).Roer daardoor de blokjes kip, dek af en zet in de ijskast gedurende 8 - 10 uur (wel zo nu en dan opnieuw doorroeren).
3).Rijg het vlees op de pennen. Laat een kleine ruimte open tussen de blokjes vlees.
4)..Gaar het vlees op de grill.
Om een authentiek smaakje te krijgen afgrillen op een houtskool vuurtje.
5).Voor de saus roer je de yoghurt, mayo, honing, limoensap, limoenzest en munt door elkaar. Maak het af met zout of Nam Pla.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Serveer de pennen kippenvlees met een kwaddel yoghonaise.