Recept
« Terug naar recepten
Kip-kersentaart
PT40M
Kip-kersentaart
Een heerlijk kip-kersentaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-kersentaart te bereiden
Kipfilet kruiden met de kipkruiden. Samen met knoflook in beetje olie rondom mooi bruin bakken en daarna laten afkoelen. Meng kersen, kerriesauspoeder, sambal en creme fraiche door elkaar.Als laatste de afgekoelde kipblokjes erbij voegen. Leg drie plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot een grotere plak. Leg deze in een ingevette quicheschaal. Hierin het kip-kersenmengsel verdelen. Dan de laatste drie plakjes ook weer uitrollen tot een plak en deze als deksel op de vulling leggen. Bestrooien met kaas naar smaak en een gaatje midden in het deksel maken voordat je de taart gedurende 25 minuten afbakt in de oven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hanneke zegt:
Saskia zegt:
Met banaan kan het ook :o
Ik strooi trouwens wel altijd een eetlepel paneermeel over de bodem voor ik het mengsel erin doe, dat scheelt voor de vochtigheid.
Tania zegt:
Een collega wees me er op dat de taart volgens haar ook prima zou smaken met ananas ipv kersen. Is ook het proberen waard denk ik.;)
Sandra zegt: