Recept
« Terug naar recepten
Kip met 5 Kruiden op Vietnamese Wijze
PT180M
Kip met 5 Kruiden op Vietnamese Wijze
Een heerlijk kip met 5 kruiden op vietnamese wijze recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
490 kCal energie
75 Gram eiwit
10 Gram vet
20 Gram koolhydraten
75 Gram eiwit
10 Gram vet
20 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met 5 Kruiden op Vietnamese Wijze te bereiden
Zet de oven aan op 200 graden Celsius
Doe de ui,knoflook,gember en bruine suiker in een blender en maak er een pasta van.Of doe het met behulp van een vijzel en stamper.
Doe dan de rest van de marinade erbij en maak een gladde homogene marinade.
Halveer de kippen en smeer deze in met de marinade.Herhaal dit totdat de marinade op is.
Leg de kippen afgedekt weg gedurende minstens 2 uur.
Pak de kippen in Alu-folie in en zet ze 40 minuten in de oven.
Pak de kip uit en doe in een schotel met de losgekomen sappen.Zet de oven op 150 graden Celsius en zet de kip 15 minuten voor het uitserveren weer terug in de oven.Alle sappen over de kippen scheppen.
Doe de ui,knoflook,gember en bruine suiker in een blender en maak er een pasta van.Of doe het met behulp van een vijzel en stamper.
Doe dan de rest van de marinade erbij en maak een gladde homogene marinade.
Halveer de kippen en smeer deze in met de marinade.Herhaal dit totdat de marinade op is.
Leg de kippen afgedekt weg gedurende minstens 2 uur.
Pak de kippen in Alu-folie in en zet ze 40 minuten in de oven.
Pak de kip uit en doe in een schotel met de losgekomen sappen.Zet de oven op 150 graden Celsius en zet de kip 15 minuten voor het uitserveren weer terug in de oven.Alle sappen over de kippen scheppen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Het garen van de kippen gebeurt oorspronkrlijk boven een houtskoolvuur,maar dat vinden wij westerlingen tegenwoordig wat omslachtig.Het kan dus ook anders,maar dat moet een ieder voror zich beslissen
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan A van der Hoeden zegt:
De lime dipping sauce staat apart bij de recepten.
Het aardige van een dipping saus is dat je hem kunt gebruiken en niet per pé moet gebruiken.Dat geldt dus voor de lime dipping sauce en dus ook voor de nam pla.:p
doriet zegt:
Yvonne zegt: