Recept
« Terug naar recepten
Kip met aardappels in de oven
PT20M
Kip met aardappels in de oven
Een heerlijk kip met aardappels in de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maria van Kooyk
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met aardappels in de oven te bereiden
Schil de aardappels en snij ze over de lengte in vieren. Bestrooi ze met zout en oregano. Leg ze in een grote ovenschaal waarvan de bodem bedekt is met olijfolie en water. Bestrooi ook de kippenbouten met zout en oregano en leg ze tussen de aardappels in de ovenschaal. Besprenkel het geheel met citroensap. Zet de schaal ongeveer anderhalf uur in een warme, (180gr.) voorverwarmde oven. Eventueel water toevoegen bij het bakken.
Mijn kookverhaal (Maria van Kooyk)
Gemakkelijk recept, in de oven plaatsen en je hebt er (bijna) geen omkijken meer naar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Slaatje zegt:
Groetjes Gerda :p:D
rangvi zegt:
Dank voor jullie commentaar, met uien erbij geeft inderdaad meer smaak; doe ik dus de volgende keer. Ik moet nodig nieuwe recepten op de site zetten, ik heb er genoeg, maar ben druk momenteel, maar ik stuur ze zo vlug mogelijk. :p
ineke60 zegt:
groetjes ineke
Syta zegt:
Syta
slaatje zegt:
Yvonne zegt:
Gelukkig dat je niet boos bent. Ik had denk ik last van de hitte gisteren ;). Maar je recept vonden we lekker, alleen vonden we de kip een beetje flauw. Dus de volgende keer gooi ik er nog wat kruiden tegen aan. Maar het is inderdaad een heel makkelijk recept. Sorry dat ik zo reageerde, normaal ben ik helemaal niet zo.
groetjes van een mede-smulster.
rangvi zegt:
slaatje zegt:
darkstar zegt:
Houd ook de keuze van je aardappels in de gaten, met nieuwe aardappels krijg je een soort grote patat, met een kruimige aardappel een pureeachtige massa...ook lekker maar dat neemt natuurlijk wel het vet van de kip op...:p
darkstar zegt:
De oven niet al te heet...graadje of 150/200 is mooi:p
Liske zegt:
darkstar zegt:
Om het nóg makkelijker te maken kan je ook heel goed de schaal afdekken met alu-folie en dan eraf halen als alles gaar is en je alles nog een lekker knapperig korstje wil geven.Op die manier kan het haast niet aan- verbranden.:p
j.roos zegt: