KookJij

Kip met aardappels in de oven

Een heerlijk kip met aardappels in de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met aardappels in de oven te bereiden

Schil de aardappels en snij ze over de lengte in vieren. Bestrooi ze met zout en oregano. Leg ze in een grote ovenschaal waarvan de bodem bedekt is met olijfolie en water. Bestrooi ook de kippenbouten met zout en oregano en leg ze tussen de aardappels in de ovenschaal. Besprenkel het geheel met citroensap. Zet de schaal ongeveer anderhalf uur in een warme, (180gr.) voorverwarmde oven. Eventueel water toevoegen bij het bakken.

Mijn kookverhaal (Maria van Kooyk)

Gemakkelijk recept, in de oven plaatsen en je hebt er (bijna) geen omkijken meer naar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

j.roos

j.roos zegt:
Heb dit klaar gemaakt en was zeer lekker zonder veel werk eraan. :p
Slaatje

Slaatje zegt:
Hallo rangvi, ben benieuwd naar je andere recepten. Ook ik heb er genoeg maar ook druk druk en nog eens druk. Misschien tijdens de vakantie.
Groetjes Gerda :p:D
rangvi

rangvi zegt:
Hallo beste kookfans,
Dank voor jullie commentaar, met uien erbij geeft inderdaad meer smaak; doe ik dus de volgende keer. Ik moet nodig nieuwe recepten op de site zetten, ik heb er genoeg, maar ben druk momenteel, maar ik stuur ze zo vlug mogelijk. :p
ineke60

ineke60 zegt:
O ja, ik had er nog uien bij gedaan.
ineke60

ineke60 zegt:
Ik heb dit gisteren gemaakt met drumstick, makkelijk en lekker, een beetje flauw aan kruiden maar ga het zeker nog eens maken.
groetjes ineke
rangvi

rangvi zegt:
Nee beste Syta, niet een half uur, maar ANDERHALF uur ! ;)
Syta

Syta zegt:
Het lijkt me lekker vooral met de knoflook. Weet je dat grof zeezout het nog lekkerder maakt ? Maar heb ik het goed begrepen ? Een half uur op 180 graden? groetjes
Syta
slaatje

slaatje zegt:
Hallo allemaal, gelukkig, woordenwisseling = opgelost en gezien de reacties op het recept ga ik het ook proberen maar dan ook wat kruidiger. Groetjes en een fijn smulweekend, zal wel lukken denk ik met dit mooie weer. Gerda ;):p:D
Yvonne

Yvonne zegt:
He Rangvi,
Gelukkig dat je niet boos bent. Ik had denk ik last van de hitte gisteren ;). Maar je recept vonden we lekker, alleen vonden we de kip een beetje flauw. Dus de volgende keer gooi ik er nog wat kruiden tegen aan. Maar het is inderdaad een heel makkelijk recept. Sorry dat ik zo reageerde, normaal ben ik helemaal niet zo.
groetjes van een mede-smulster.
rangvi

rangvi zegt:
Hé hé lieve mensen ! IK BEN HELEMAAL NIET KWAAD !! Ze krijgen mij niet zo gauw boos hoor !! Ik schreef dit heel nuchter, het kwam misschien een beetje "koud" over maar absoluut niet zo bedoeld ; ik ben inderdaad misschien wat te nonchalant met bepaalde dingen. In het vervolg zal ik de TOTALE tijd van een gerecht vermelden, en zoals darkstar schrijft, inderdaad rekening houden met het soort aardappels : sorry dit was ik vergeten ! Vastkokers dus, anders krijg je puree en dat is niet de bedoeling ! Maar ik vind het toch fijn dat er een aantal mensen mijn gerechtje waarderen, het is echt lekker hoor ! Hier in Fr. eten wij dat gewoon met malse botersla erbij en beetje olie met kruiden erdoor ipv dressing. Groetjes !! ;)
slaatje

slaatje zegt:
Yvonne, je hebt helemaal gelijk, de bereidingstijd is de totale tijd die men nodig heeft van het begin tot dat het gerecht klaar is. Je kunt het onderverdelen in voorbereiding en bak/kooktijd. Rangvi, niet kwaad worden als je commentaar krijgt, op deze site valt heel wat te leren van elkaar. Groetjes Gerda ;):p
darkstar

darkstar zegt:
Ow, en de kip is natuurlijk gaar ( want dat moet wel!) als je een scherpe vork in de dikke plekken steekt en er kleurloos sap uitkomt.
Houd ook de keuze van je aardappels in de gaten, met nieuwe aardappels krijg je een soort grote patat, met een kruimige aardappel een pureeachtige massa...ook lekker maar dat neemt natuurlijk wel het vet van de kip op...:p
darkstar

darkstar zegt:
Als je wel eens kip in de oven hebt gehad is dat ook je richtlijn...anders is na 30 minuten een mooie tijd om eens nieuwsgierig te worden, als je het goed afdekt kan je het wel tot 2 uur in de oven houden,grijnzzz
De oven niet al te heet...graadje of 150/200 is mooi:p
Liske

Liske zegt:
Sus, sus. De bereidingstijd is de hele voorbereiding plus bakken/verdere bereiding. Maar natuurlijk is dit afhankelijk van het soort oven dat je hebt en dus voor iedereen verschillend, je zal het (zeker de eerste keer) toch in de gaten moeten houden, is er dan geen richttijd te noemen? Lijkt me overigens wel lekker hoor!
darkstar

darkstar zegt:
Lieve mensen,dit is een gerecht dat ook vaak in de Griekse keuken gemaakt word maar dan met knoflook erbij.
Om het nóg makkelijker te maken kan je ook heel goed de schaal afdekken met alu-folie en dan eraf halen als alles gaar is en je alles nog een lekker knapperig korstje wil geven.Op die manier kan het haast niet aan- verbranden.:p