Recept
« Terug naar recepten
Kip met aardbeien-portsaus
PT25M
Kip met aardbeien-portsaus
Een heerlijk kip met aardbeien-portsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met aardbeien-portsaus te bereiden
De kip bestrooien met zout en peper en rondom bruin bakken (15 minuten) in de braadboter.
Kip uit de pan nemen en in een 75°C voorverwarmde oven apart houden.
Port aan het bakvet toevoegen en aan de kook brengen. 100 cc water toevoegen en de jam erdoor roeren. De maizena aanmaken met een paar lepels water en toevoegen aan de jus. Even aan de kook brengen en een minuut door laten koken. De kipfilet in plakjes snijden en een paar lepels van de saus erover verdelen.
Kip uit de pan nemen en in een 75°C voorverwarmde oven apart houden.
Port aan het bakvet toevoegen en aan de kook brengen. 100 cc water toevoegen en de jam erdoor roeren. De maizena aanmaken met een paar lepels water en toevoegen aan de jus. Even aan de kook brengen en een minuut door laten koken. De kipfilet in plakjes snijden en een paar lepels van de saus erover verdelen.