Recept
« Terug naar recepten
Kip met broccolisalade en geroosterde amandelen
PT30M
Kip met broccolisalade en geroosterde amandelen
Een heerlijk en gezond gerecht met kip, broccoli en amandelen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Solo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met broccolisalade en geroosterde amandelen te bereiden
- Rooster de amandelschilfers lichtbruin in een droge koekenpan.
- Breng in een kookpot 2 liter licht gezouten water aan de kook.
- Was de broccoli, verdeel hem in roosjes en blancheer hem 2 minuten in het
kokende water. - Giet de broccoli af en verfris hem meteen onder koud stromend water.
- Maak de vinaigrette.
- Snipper de sjalot en het citroengras fijn.
- Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in grove stukken.
- Doe dan de gembersiroop, de sojasaus, de knoflook, de sjalot, het sap van limoen, de chilipeper en het citroengras in de blender en mix alles tot een glad mengsel.
- Giet deze dressing in een fijne zeef en druk ze erdoor met een eetlepel.
- Giet de gezeefde dressing over de broccoli en meng goed.
- Verdeel de kipfilets in 8 dunne stukken en kruid ze met peper en zout.
- Verhit 2 eetlepels Solo vloeibaar in een antikleefpan.
- Bak de kipfilets in 3 minuten aan elke kant gaar. Laat afkoelen.
- Serveer per persoon 2 kipfilets met een royale portie van de broccolisalade en werk af met de geroosterde amandelen.