Recept
« Terug naar recepten
Kip met citroen en rozemarijn
PT120M
Kip met citroen en rozemarijn
Een heerlijk kip met citroen en rozemarijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Lacroix
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met citroen en rozemarijn te bereiden
Bak de drumsticks in een beetje olijfolie tot ze een licht kleurtje hebben. Breng op smaak met peper en zout, curry en de komijnzaadjes. Snij de ui fijn en voeg ze samen met de knoflook, laurier en rozemarijn toe. Giet de fond en de olijfolie erbij. Was de citroenen en snij ze in vier. Voeg ze toe, plaats het deksel op de pan en laat de kip gaarkoken op een laag vuurtje. Verwijder de kip en de groenten uit het kookvocht als het vlees van het bot komt. Laat de saus inkoken en breng ze op smaak met peper en zout. Serveer met gebakken aardappeltjes.