Recept
« Terug naar recepten
Kip met gedroogde tomaat
PT15M
Kip met gedroogde tomaat
Een heerlijk kip met gedroogde tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Wim Heijne
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met gedroogde tomaat te bereiden
Halveer de kippenborst.
Kruid de kippenborst met kip kruiden.
Braad de kippenborst tot dat deze gaar is.
Laat de kippenborst nadat deze gebraden is afkoelen tot handwarm.
Snijd de kippenborst heel fijn. (stukjes van ca halve cm of kleiner)
Snijd de plakjes rauwe ham heel fijn. (stukjes van ca halve cm of kleiner)
Snijd de zongedroogde tomaatjes heel fijn. (stukjes van ca. halve cm of kleiner)
Snijd de basilicum fijn en meng deze met de Yofresh mayonaise.
Doe alles in een kommetje en meng dit door elkaar. De massa moet smeuïg zijn, maar niet te smeuïg. Proef of e.e.a. op smaak is.
Al naar gelang kan met de verhouding van de ingrediënten gespeeld worden zodat de voor jouw gewenste smaak combinatie is gevonden.
Serveer de hapjes op een amuse lepel. Heerlijk!
Kruid de kippenborst met kip kruiden.
Braad de kippenborst tot dat deze gaar is.
Laat de kippenborst nadat deze gebraden is afkoelen tot handwarm.
Snijd de kippenborst heel fijn. (stukjes van ca halve cm of kleiner)
Snijd de plakjes rauwe ham heel fijn. (stukjes van ca halve cm of kleiner)
Snijd de zongedroogde tomaatjes heel fijn. (stukjes van ca. halve cm of kleiner)
Snijd de basilicum fijn en meng deze met de Yofresh mayonaise.
Doe alles in een kommetje en meng dit door elkaar. De massa moet smeuïg zijn, maar niet te smeuïg. Proef of e.e.a. op smaak is.
Al naar gelang kan met de verhouding van de ingrediënten gespeeld worden zodat de voor jouw gewenste smaak combinatie is gevonden.
Serveer de hapjes op een amuse lepel. Heerlijk!
Mijn kookverhaal (Wim Heijne)
Op zoek naar een amuse deze combinatie gevonden en geprobeerd.