Niet alleen een heel snel te maken maar ook erg lekker. Je kunt dit in plaats van met kalkoen ook goed maken met kipfilet.
Wij hebben dit gegeten èn met pasta èn met rijst.
Ook lekker met gebakken aardappelen en een salade.
Recept
« Terug naar recepten
Provencaalse kalkoenreepjes met gedroogde tomaten
PT15M
Provencaalse kalkoenreepjes met gedroogde tomaten
De reepjes kalkoenfilet worden snel gebakken in de wok, samen met de gedroogde tomaatjes. Op smaak gebracht met Provencaalse kruiden en room.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Tip Culinair een oud (verdwenen) kooktijdschrift.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Provencaalse kalkoenreepjes met gedroogde tomaten te bereiden
- Kalkoen en gedroogde tomaten in reepjes snijden.Sjalotjes in dunne ringen snijden. Gedroogde tomaten in kleine stukjes snijden.
- Olie verhitten en kalkoen op hoog vuur 5 minuten roerbakken. Vlees met schuimspaan uit de pan scheppen. In achtergebleven vet sjalotjes glazig bakken. Gedroogde tomaten en Provencaalse kruiden toevoegen. Even meebakken.
- Slagroom erdoor roeren en op hoog vuur 5 minuten laten inkoken tot sausdikte.
- Kalkoenreepjes terug in de pan en op smaak brengen met zout en peper.
- Basilicum erdoor scheppen.