Recept
« Terug naar recepten
Kip met Gember en Limoen
PT130M
Kip met Gember en Limoen
Kip is het pienterste stukje vlees, dus maar weer iets verzonnen met allerlei kruiden..
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
130 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met Gember en Limoen te bereiden
- Meng de kunyit, pimenton en peper en wrijf hiermee de kippendijen in en laat dat 15 minuten intrekken.
- Meng vervolgens het limoensap, de gemberrasp, ketjap en olijfolie en smeer daarmee de kippendijen in.
- Meng de stukken tomaat, de uiensnippers en de knoflook snippers met de olijven en leg de helft daarvan als bodem in de ovenschaal.
- Leg de kip met de rest van het ketjapmengsel ook in de ovenschaal en dek af met de andere helft van de groentemix.
- Dek af met een stuk alu-folie.
- Schuif het geheel in de voorverwarmde oven en haal het er na 5 kwartier uit. Verwijder de alu-folie en zet nog 15 minuten in de oven terug.
- Haal uit de oven en laat even uitstomen.
- Geef er aasrdappelpuree bij en groentes (worteltjes met doppers, venkel, haricots verts, enz.)
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We schenken hierbij een witte wijn, bv een op hout gelagerde Chardonnay of een Riesling Kabinett / Spätlese trocken