Recept
« Terug naar recepten
kip met kerrie saus
PT1M
kip met kerrie saus
Een heerlijk kip met kerrie saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gertie Wang
Bereidingstijd:
1 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kip met kerrie saus te bereiden
kip naar smaak braden of grillen in de ovennals hij klaar is dan pas begiinen met de saus
je maakt een roux an de boter en de bloem ,dan de kerrrie er door heen en met het sap van de vruchten aanlengen tot de saus mooi glad is dan pas de vruchten erdoor roeren en verwarmen
direct op dienen
erg lekker bij frites of rijst
je maakt een roux an de boter en de bloem ,dan de kerrrie er door heen en met het sap van de vruchten aanlengen tot de saus mooi glad is dan pas de vruchten erdoor roeren en verwarmen
direct op dienen
erg lekker bij frites of rijst
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gertie zegt:
dat kan ook maar je moet oppassen want de kerrie kan dan wat korrelig worden en dan smaak het soms wat bitter, maar dat ligt ook aan welke kerrie je gebruikt.
m.vr.g Gertie Wang
frank zegt:
probeer eerst de boter te smelten ,dan de kerriepeder erbij en goed aanzetten,vervolgens de bloem erbij dan het vruchtensap of evt kippenbouillon Je krijgt dan een vele intensere smaak.
Tania zegt:
Bernadette zegt: