Recept
« Terug naar recepten
Kip met kersen
PT60M
Kip met kersen
Een heerlijk kip met kersen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met kersen te bereiden
Bestrooi de braadkuikens met gemberpoeder,peper en zout en leg ze in een braadslee.Smelt de boter en giet deze over de braadkuikens.Schuif de slede in een voorverwarmde oven (200C).Laat de kersen uitlekken en vang het vocht op.Braad de kuikens in 50 min.gaar en bruin.Bedruip ze ieder kwartier met 1 lepel kersensap per half braadkuiken en met het braadvet.Warm de kersen in de rest van het sap.Rooster de amandelen in een droge koekepan goudbruin.Leg de braadkuikens op een voorverwarmde schaal en leg de kersen ernaast.Bestrooi ze met de geschaafde amandelen.
Lekker met gebakken aardappelen en een komkommer-ijsbergsalade.
Lekker met gebakken aardappelen en een komkommer-ijsbergsalade.