Recept
« Terug naar recepten
Kip met oosterse wokgroenten op mie-pannekoeken
PT40M
Kip met oosterse wokgroenten op mie-pannekoeken
Het recept geeft alle groenten apart, maar ik heb een zak oosterse wokgroeten gebruikt, met o.a. sugarsnaps + Chinese kool + taugé erin.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Hoofdgerechten, inspiraties voor een smaakvol diner.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met oosterse wokgroenten op mie-pannekoeken te bereiden
1. De mie in kokend water koken, maar niet al te zacht. Afgieten en uit laten lekken.
2. Dan de sesamolie en 1 el arachide-olie door de mie roeren tot alles mee in aanraking is gekomen. Spreid de mie dan in een dunne laag uit over de bakplaat en laat hem minstens 1 uur op een droge plaats staan.
3. Snij de kipfilets in dunne reepjes en leg even weg.
4. Meng in een niet-metalen kom de sherry + 1 el sojasaus + 1 tl maïzena. Roer de kipreepjes goed erdoor, dek de kom dan af met vershoudfolie en laat de kip dan minstens 10 minuten marineren.
5. Verhit 2 a 3 el arachide-olie in de wok op hoog vuur. Roerbak dan hierin de gemarineerde kipreepjes (indien nodig in 2 porties) ong 3 a 4 minuten tot goudbruin.
6. Voeg knoflook en gember bij de kipreepjes en roerbak nog 30 seconden.
7. Voeg nu de oosterse groenten (en lente-ui) bij de kip en roerbak het geheel 2 a 3 minuten.
8. Giet nu de bouillon en de oestersaus erbij en breng het geheel aan de kook.
9. Maak een papje van 2 tl maïzena en 2 a 3 tl koud water en giet dit papje, samen met 0,5 tl sojasaus door het gerecht. Laat nog 1 minuut koken. Zet het vuur uit en doe een deksel op de wok zodat het gerecht warm blijft.
10. Nu de mie-pannekoeken eerst maken.
Verhit 1 el arachide-olie in een kleine koekenpan op hoog vuur en doe hierin de helft van de mie zó dat de hele bodem van de pan bedekt is. Draai het vuur lager en bak de pannenkoek aan beide kanten 3 a 4 minuten, knapperig en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd hem warm. Bak nu de 2de pannenkoek op dezelfde wijze.
11. Intussen het kipgerecht weer opwarmen. Leg op elk bord een mie-pannenkoek en schep het kip-groentenmengsel hierop, maar zó dat je de randen van de pannenkoek vrijhoudt.
2. Dan de sesamolie en 1 el arachide-olie door de mie roeren tot alles mee in aanraking is gekomen. Spreid de mie dan in een dunne laag uit over de bakplaat en laat hem minstens 1 uur op een droge plaats staan.
3. Snij de kipfilets in dunne reepjes en leg even weg.
4. Meng in een niet-metalen kom de sherry + 1 el sojasaus + 1 tl maïzena. Roer de kipreepjes goed erdoor, dek de kom dan af met vershoudfolie en laat de kip dan minstens 10 minuten marineren.
5. Verhit 2 a 3 el arachide-olie in de wok op hoog vuur. Roerbak dan hierin de gemarineerde kipreepjes (indien nodig in 2 porties) ong 3 a 4 minuten tot goudbruin.
6. Voeg knoflook en gember bij de kipreepjes en roerbak nog 30 seconden.
7. Voeg nu de oosterse groenten (en lente-ui) bij de kip en roerbak het geheel 2 a 3 minuten.
8. Giet nu de bouillon en de oestersaus erbij en breng het geheel aan de kook.
9. Maak een papje van 2 tl maïzena en 2 a 3 tl koud water en giet dit papje, samen met 0,5 tl sojasaus door het gerecht. Laat nog 1 minuut koken. Zet het vuur uit en doe een deksel op de wok zodat het gerecht warm blijft.
10. Nu de mie-pannekoeken eerst maken.
Verhit 1 el arachide-olie in een kleine koekenpan op hoog vuur en doe hierin de helft van de mie zó dat de hele bodem van de pan bedekt is. Draai het vuur lager en bak de pannenkoek aan beide kanten 3 a 4 minuten, knapperig en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd hem warm. Bak nu de 2de pannenkoek op dezelfde wijze.
11. Intussen het kipgerecht weer opwarmen. Leg op elk bord een mie-pannenkoek en schep het kip-groentenmengsel hierop, maar zó dat je de randen van de pannenkoek vrijhoudt.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Het recept geeft alle groenten apart, maar ik heb een zak oosterse wokgroeten gebruikt, met o.a. sugarsnaps + Chinese kool + taugé erin.
Anna Koudys zegt: