Recept
« Terug naar recepten
Kip met peperoni en citroen
PT70M
Kip met peperoni en citroen
Een heerlijk kip met peperoni en citroen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renée Ramerman
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Buiten Eten,buiten genieten van zomerfeesten, barbecue en picknick:Rose Marie Donhauser.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met peperoni en citroen te bereiden
•Braad in een ovenbestendige braadpan op een hoog vuur de kippenbouten in 3-4 minuten rondom aan in 2 eetlepels olijfolie. Haal de pan van het vuur.
•Voeg de sjalotjes, de teentjes knoflook, de vleestomaten en de peperoni aan de aangebraden bouten toe. Besprenkel alles met 2 eetlepels olijfolie en het citroensap.
• Leg de takjes rozemarijn in de pan even, voeg de kruidenboter in vlokjes toe.
•Doe het deksel op de pan en zet de pan op het middelste rooster van de oven. Stoof de kippenbouten gaar in 45-50 minuten.
•Voeg de sjalotjes, de teentjes knoflook, de vleestomaten en de peperoni aan de aangebraden bouten toe. Besprenkel alles met 2 eetlepels olijfolie en het citroensap.
• Leg de takjes rozemarijn in de pan even, voeg de kruidenboter in vlokjes toe.
•Doe het deksel op de pan en zet de pan op het middelste rooster van de oven. Stoof de kippenbouten gaar in 45-50 minuten.