Makkelijk, doch smaakvol gerecht.
Kip hoeft niet meer dan 1 kg. te wegen.
Ik was kip vooraf altijd in azijn (bijv. schoonmaak azijn), omdat hij dan sneller gaart en het vlees mals blijft.
Recept
« Terug naar recepten
Kip met Santensaus (Petjel Ajam)
PT50M
Kip met Santensaus (Petjel Ajam)
Een heerlijk kip met santensaus (petjel ajam) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
3-4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
groot Indonesisch Kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met Santensaus (Petjel Ajam) te bereiden
Snijd/ hak de kip in stukken, spoel ze in verdunde azijn, zout ze en bak ze in de olie goudbruin.
Roer de lombok en uien door elkaar en bak ze op het laatst mee met de kip .
Breng de melk aan de kook met een beetje zout, laat het blokje santen daarin meesmelten, zonder te koken.
Rooster het kokosmeel droog in een koekenpan tot egaal geel.
Roer de melk hierdoor en doe dit mengsel bij de kip.
Laat het geheel warm worden, zonder te koken.
Roer de lombok en uien door elkaar en bak ze op het laatst mee met de kip .
Breng de melk aan de kook met een beetje zout, laat het blokje santen daarin meesmelten, zonder te koken.
Rooster het kokosmeel droog in een koekenpan tot egaal geel.
Roer de melk hierdoor en doe dit mengsel bij de kip.
Laat het geheel warm worden, zonder te koken.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
estherruijgrok zegt:
h.dekoning zegt: