KookJij

Kip met Santensaus (Petjel Ajam)

Een heerlijk kip met santensaus (petjel ajam) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 3-4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: groot Indonesisch Kookboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met Santensaus (Petjel Ajam) te bereiden

Snijd/ hak de kip in stukken, spoel ze in verdunde azijn, zout ze en bak ze in de olie goudbruin.
Roer de lombok en uien door elkaar en bak ze op het laatst mee met de kip .
Breng de melk aan de kook met een beetje zout, laat het blokje santen daarin meesmelten, zonder te koken.
Rooster het kokosmeel droog in een koekenpan tot egaal geel.
Roer de melk hierdoor en doe dit mengsel bij de kip.
Laat het geheel warm worden, zonder te koken.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Makkelijk, doch smaakvol gerecht.
Kip hoeft niet meer dan 1 kg. te wegen.
Ik was kip vooraf altijd in azijn (bijv. schoonmaak azijn), omdat hij dan sneller gaart en het vlees mals blijft.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

h.dekoning

h.dekoning zegt:
Lijkt me een lekker eenvoudig recept. Petjel ken ik alleen maar als petjel betawi, groenten als gado-gado, katjangsaus veel scherper en met verder geroosterde pinda's (met velletje)
estherruijgrok

estherruijgrok zegt:
Santen kun je ook gewoon in blik bij AH of Hoogvliet krijgen, staat bij de Conimexprodukten :)
jacques joosten

jacques joosten zegt:
Santen is ingedikte klappermelk, kokosmelk. Te koop bij de toko, Indische winkel . Oplossen in lauw water. Lekker om varkensvlees of kip in te stoven met wel de juiste kruiden erbij. Wordt veel in Indisch eten gebruikt voor sajoers, soort dikke soep.:):)
liaerenhouts

liaerenhouts zegt:
Hoi, wat is santen?
Dank je.
Lieve