Recept
« Terug naar recepten
Kip met sinaasappelsherrysaus en amandel
PT50M
Kip met sinaasappelsherrysaus en amandel
Een heerlijk kip met sinaasappelsherrysaus en amandel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met sinaasappelsherrysaus en amandel te bereiden
bestrooi de kipfilets met versgemalen peper en kerriepoeder.Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.Bak de kip in olie rondom bruin en laat het ongeveer 12 minuten garen.Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan en zet ze apart.Schep vervolgens de kip uit de pan en houd deze warm.Pers de knoflook boven het bakvet,giet de sherry(of amandellikeur)erbij en laat dit op laag vuur tot de helft inkoken.Roer het sinaasappelsap en de marmelade erdoor.Laat de saus ongeveer 2 minuten inkoken.Giet de saus over het kipgerecht met de geroosterde amandelen.Serveer er de gele rijst bij.