Recept
« Terug naar recepten
Kip met veel kruiden
PT800M
Kip met veel kruiden
Een heerlijk kip met veel kruiden recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
800 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met veel kruiden te bereiden
1).Maak de marinade door de kruidenmix te mengen met de knoflook, olie, gemberwortel, ketjap, eventueel zout
2).Smeer de kip grondig in met de marinade en zet de kip voor minstens 12 uur weg in de koeling. Wel er voor zorgen dat de kip zo nu en dan wordt besmeerd met marinade.
3)Snij de uien in 16 stukken.
4).Besprenkel bakblik met wat rijstolie en leg hierop de stukken ui. Leg de stukken kip op de ui met vel naar boven en laat ongeveer 45 -50 minuten garen in de voorverwarmde oven.
5).Haal uit de oven en dek af met alu folie gedurende 10 - 15 minuten.
2).Smeer de kip grondig in met de marinade en zet de kip voor minstens 12 uur weg in de koeling. Wel er voor zorgen dat de kip zo nu en dan wordt besmeerd met marinade.
3)Snij de uien in 16 stukken.
4).Besprenkel bakblik met wat rijstolie en leg hierop de stukken ui. Leg de stukken kip op de ui met vel naar boven en laat ongeveer 45 -50 minuten garen in de voorverwarmde oven.
5).Haal uit de oven en dek af met alu folie gedurende 10 - 15 minuten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dien op met bv (gember)rijst, gewokte groene asperges, groentemix van Elske,enz.