Recept
« Terug naar recepten
Kip met veertig teentjes knoflook (poulet aux quar
PT120M
Kip met veertig teentjes knoflook (poulet aux quar
Een heerlijk kip met veertig teentjes knoflook (poulet aux quar recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kip met veertig teentjes knoflook (poulet aux quar te bereiden
Verwarm de olie in een grote, vuurvaste stoofpot. Fruit daar in gedurende 2-3 minuten de selderij, peterselie en dragon. Bestrooi de in vier stukken verdeelde kip (of de kippenpoten) met zout, versgemalen peper en vers geraspte nootmuskaat, en braad ze in de pan met specerijen licht aan, waarbij u ze een paar keer omdraait. Draai het vuur onder de stoofpot uit en voeg de gepelde knoflookteentjes en de cognac toe Leg het deksel op de stoofpot en maak met bloem met water een dikke pasta en dicht er de naad van de deksel mee af waarbij u de rand goed aandrukt. Zet de pot gedurende 1½ uur in matig warme oven (190 °C gasstand 4). Verwijder vlak voor het opdienen de deegrand en geef er een vers geroosterd sneetje witbrood, stokbrood of ciabatta bij die men met de tot moes gekookte knoflook kan besmeren eventueel nog wat mais en sla erbij.
Eet smakelijk
Eet smakelijk
beertje zegt:
Dus ik denk dat de vertaler wat gemist heeft en ook nog het werkt met kippen poten niet echt.....Gewoon een behoorlijke braadkip en vooral in de buik de helft van de teentjes.....heerlijk.
Beertje:p