Recept
« Terug naar recepten
Kip met verse spinazie en pindasaus
PT35M
Kip met verse spinazie en pindasaus
Een heerlijk kip met verse spinazie en pindasaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met verse spinazie en pindasaus te bereiden
Meng in een kom twee eetlepels olijfolie met de sesamolie, specerijen, suiker en knoflook. Marineer hierin ca. 15 min. de stukjes kip.
Verhit de rest van de olijfolie en bak de kip licht aan. Voeg de uien en paprika toe en bak 5 min. mee. Roer de pindakaas los met de kippenbouillon en voeg de tomatenstukjes toe. Stoof hierin de kip in ca. 20 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat extra chili en suiker toe. Roer de spinazie erdoor tot hij geslonken is.
Serveer met gestoomde witte rijst.
Verhit de rest van de olijfolie en bak de kip licht aan. Voeg de uien en paprika toe en bak 5 min. mee. Roer de pindakaas los met de kippenbouillon en voeg de tomatenstukjes toe. Stoof hierin de kip in ca. 20 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat extra chili en suiker toe. Roer de spinazie erdoor tot hij geslonken is.
Serveer met gestoomde witte rijst.
fijnproever zegt: