Recept
« Terug naar recepten
Kip met witte wijn
PT60M
Kip met witte wijn
Een heerlijk kip met witte wijn recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met witte wijn te bereiden
Schil en snipper de ui en de knoflook.Verhit 2 eetlepels boter en de olie en bak daarin de kippepoten bruin.Bestrooi ze met peper en zout en haal ze uit de pan.Bak de ui en de knoflook glazig.Voeg de tomatenpureetoe en giet de wijn en bouillon erbij.Leg de poten terug en stoof ze op een zacht vuur 40 min.Maak de champignins schoon en snijd ze in plakjes en smoor ze 10 min in 1 eetlepels boter.Haal de kippepoten uit de pan Voeg de champignons met het smoorvocht en de crème fraîche aan het bakvocht toe.Bind de saus met allesbinder en voeg de gehakte peterselie erbij.Giet de saus over de kippepoten.
Lekket met spagetti met een frisse salade.
Lekket met spagetti met een frisse salade.
lotte1 zegt: