Recept
« Terug naar recepten
Kip op Brabantse wijze
PT45M
Kip op Brabantse wijze
Vervang de kip, in functie van het seizoen, met fazant of parelhoen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
herta
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip op Brabantse wijze te bereiden
- Smeer een grote braadpan in met margarine en bak de stukken kip langs alle kanten op een hoog vuur. Peper en zout toevoegen en uit de pan nemen wanneer de stukken kip mooi bruin gebakken zijn bak de spekrepen en de gehakte ui op een matig vuur.
- Bestrooi na 5 minuten met de bloem, meng gedurende 30 seconden en voeg er het bier aan toe. Dek af en laat gedurende 30 minuten op een zacht vuur doorsudderen. Bereid ondertussen het witloof op de manier die je verkiest (in water, in de microgolfoven of gestoofd).
- Haal de braadpan van het vuur, laat 2 minuten rusten, bedek ze daarna met een vel keukenrol om het overtollige vet op te slorpen en verwijder dat vel heel voorzichtig. Voeg er de halfvolle room en daarna het witlof aan toe en bak nog gedurende 5 minuten verder zonder af te dekken.
- Breng op smaak en voeg er de fijngesneden peterselie aan toe. Goed warm opdienen met een eigengemaakte aardappelpuree of kroketjes.