KookJij

Kip op knapperige mie

Een heerlijk kip op knapperige mie recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip op knapperige mie te bereiden

1. Meng in een kom de kip, het eiwit en 2 tl van de maizena en laat dit tenminste 30 minuten staan.

2. Blancheer de mie 2 minuten in kokend water en giet hem af. Verwarm de olie in een warme wok, voeg de mie toe en bedek de bodem van de wok ermee. Bak de mie 5 minuten op een laag vuur, tot de onderkant van de mie bruin is. Keer de mie en bak de andere kant bruin. Haal de mie uit de wok als hij knapperig en buin is, leg hm op een bord en houd hem warm. Schenk eventuele olie uit de wok.

3. Doe 3 dl van de bouillon in de wok. Haal de wok van het vuur en voeg de kip toe, blijf roeren zodat de kip niet aan elkaar plakt. Zet de wok weer op het vuur en laat het mengsel 2 minuten koken. Giet de kip af en gooi het vocht weg.

4. Maak de wok droog met een stukje keukenpapier. Zet hem weer op het vuur en breng hierin de sherry, de oestersaus, de sojasaus, de hoisinsaus, de paprika en de rest van de bouillon aan de kook. Maak een papje van de rest van de maizena en het water en roer dit door de saus. Voeg de kip toe en laat het gerecht op een laag vuur 2 minuten koken. Schep de kip op de mie en garneer met de lante-uitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst