Recept
« Terug naar recepten
Kip op sjiek
PT15M
Kip op sjiek
Een heerlijk kip op sjiek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip op sjiek te bereiden
Maak als eerste de dressing voor het gerecht. Dit doe je door sap van de mandarijn, kerriepoeder en crème fraiche te mengen. Wanneer het sausje wat dikker blijft dan afslappen met een beetje water. Op smaak brengen met wat zout.
Nu alle snijwerk uitvoeren. De kipfilet in dunne plakken, de tomaatjes in 4 partjes, de romaine sla heel dun en de bieslook kort snijden.
Leg een handvol romaine sla op een bord en schik hieromheen acht plakjes kipfilet. Tussen de kipplakjes steeds 2 partjes tomaat leggen. De avocado schillen en zorgen dat je in ieder geval twee mooie plakken hebt voordat je de rest in stukjes snijdt. Verdeel de avocadostukjes rondom de sla. Sprenkel het sausje over het gerecht en dek het sla-torentje af met de grotere plak avocado. Strooi rondom het torentje de bieslook.
Nu alle snijwerk uitvoeren. De kipfilet in dunne plakken, de tomaatjes in 4 partjes, de romaine sla heel dun en de bieslook kort snijden.
Leg een handvol romaine sla op een bord en schik hieromheen acht plakjes kipfilet. Tussen de kipplakjes steeds 2 partjes tomaat leggen. De avocado schillen en zorgen dat je in ieder geval twee mooie plakken hebt voordat je de rest in stukjes snijdt. Verdeel de avocadostukjes rondom de sla. Sprenkel het sausje over het gerecht en dek het sla-torentje af met de grotere plak avocado. Strooi rondom het torentje de bieslook.
m de kroo zegt: