Dit recept vond ik in een van mijn kookboeken als een los geschreven velletje papier. Ooit gekregen van een vriendin.
Het leek me wel een recept voor vandaag.
Mmmmm..... in de oven rook het al lekker en achteraf waren we van mening, hier thuis moet gedeeld worden wat een heerlijke smaaksensatie Tomaten Knoflook Basilicum en Mozzarella en Parmezaanse kaas.
Recept
« Terug naar recepten
Kip Parmezano
PT60M
Kip Parmezano
Het is zo lekker dat het gedeeld moet worden!
Recept van:
Margaret van Veen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Parmezano te bereiden
Olijfolie met de knoflook, peper en zout vermengen en verdeel dit over de bodem van de ovenschaal.
Leg de stukjes (rauwe) kip er op en verdeel de pastasaus er over.
Knip de blaadjes basilicum in stukjes en strooi over de saus.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel een bolletje over de schaal.
Strooi de helft van de Parmezaanse kaas er over.
Dan de knoflook croutons over de kaas en dek af met weer een laagje mozzarella bolletje in plakjes en Parmezaanse kaas.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak in ca 45 minuten goudbruin op 180 graden. Controleer na 30 minuten eventjes.
Als het bruin kleurt dan een velletje aluminiumfolie erover heen leggen.
Lekker met een frisse salade, en een fijne tagliatelle.
Mijn kookverhaal (Margaret van Veen)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Margaret van Veen zegt:
@smulgaap gewoon lekker proberen is echt een heerlijk recept !
Anna Koudys zegt:
Deze heb ik geplaatst op KookJij, maar dat zijn hele filets, dus misschien kan de temperatuur voor dit recept op 180 gr.
(https://www.kookjij.nl/recepten/kip-pesto-uit-de-oven)
Fijn weekend!
Groetjes,
Anna
KookJij
Smulgaap zegt:
Anna Koudys zegt:
Anna Koudys zegt:
Zeker eens proberen, de kip pesto! Ook heerlijk als je gasten krijgt, je kan het van te voren voorbereiden, en hup, de oven in. ;-)
Dat kan ook met jouw recept, lijkt mij.
Fijn weekend!