Recept
« Terug naar recepten
Kip piripiri
PT45M
Kip piripiri
Een heerlijk kip piripiri recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip piripiri te bereiden
Snijd de kippen doormidden.Sla de halve kippen wat platter en bestrooi ze met zout.Doe de cayennepeper (piripiri) in een kommetje.Smelt de boter en giet deze erbij.Knijp er de teentjes knoflook boven uit.Bestrijk de stukken kip aan beide kanten met dit mengsel.Leg de stukken kip op een grillrooster met een lekbak eronder en grilleer ze, onder af en toe keren en bestrijken met de boter, in ongeveer 35 min.gaar en bruin. Serveer dit met rijst en diverse soorten gekookte groenten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobbeltje zegt:
brit zegt:
ik wil je wat vragen is piri piri een portugees recept? en heb je toevalleg een portegees recept wat kinder erg lekker vinden dit is voor een schoolthema aanstaande vrijdag graag hoor ik van je
Henny zegt:
paul zegt: