Recept
« Terug naar recepten
Kip roomschotel
PT10M
Kip roomschotel
Een heerlijk kip roomschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorry Hertog
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mezelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip roomschotel te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de ovenschaal in met boter en doe de champignonsoep in de schaal. Op de kipfilet peper en paprika poeder en smeer de knoflook aan beide kanten op de kipfilet. Leg de kipfilets in de soep en daarover de in stukjes gesneden champignons, giet de slagroom over de champignons. De kruiden over de slagroom/kip verdelen en de lauurierblaadjes verdelen tussen de kipfilets
30 min. in de oven met alum.folie erover op 180gr. daarna 20 min. zonder alum.folie. op 180gr.
Serveer er stokbrood bij of rijst.
Vet de ovenschaal in met boter en doe de champignonsoep in de schaal. Op de kipfilet peper en paprika poeder en smeer de knoflook aan beide kanten op de kipfilet. Leg de kipfilets in de soep en daarover de in stukjes gesneden champignons, giet de slagroom over de champignons. De kruiden over de slagroom/kip verdelen en de lauurierblaadjes verdelen tussen de kipfilets
30 min. in de oven met alum.folie erover op 180gr. daarna 20 min. zonder alum.folie. op 180gr.
Serveer er stokbrood bij of rijst.
Mijn kookverhaal (Dorry Hertog)
Dit is een recept dat ik al 30 jaar maak en waar iedereen steeds weer om vraagt.
derbyke zegt: