Recept
« Terug naar recepten
Kip Saté met een Katjang-Klapper-Saus
PT510M
Kip Saté met een Katjang-Klapper-Saus
Alle huishoudens maken hun eigen satée en hun eigen saté-saus. Hier dus weer een andere variant van een andere tante.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
510 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Saté met een Katjang-Klapper-Saus te bereiden
- Maak een marinade van de yoghurt, de kerrie, djinten, ketumbar en peper en marineer hierin de blokjes of stripjes kippenvlees gedurende 8 -12 uur.
- Maak de saus: Doe in een keukenblender de pindakaas, de santen, ketjap, sambal, gemberrasp ,rijstazijn en knoflook en draai daarvan een gladde en homogene saus.
- Gaar de saté's in 3 - 5 minuten.
- Dien de saté op met de saus en geef er koriander blaadjes bij en lenteuitjes om te garneren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er rosé wijn bij.