KookJij

Kip Saté met een Katjang-Klapper-Saus

Alle huishoudens maken hun eigen satée en hun eigen saté-saus. Hier dus weer een andere variant van een andere tante.
Recept van:
Bereidingstijd: 510 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip Saté met een Katjang-Klapper-Saus te bereiden

  1. Maak een marinade van de yoghurt, de kerrie, djinten, ketumbar en peper en marineer hierin de blokjes of stripjes kippenvlees gedurende 8 -12 uur.
  2. Maak de saus: Doe in een keukenblender de pindakaas, de santen, ketjap, sambal, gemberrasp ,rijstazijn en knoflook en draai daarvan een gladde en homogene saus.
  3. Gaar de saté's in 3 - 5 minuten.
  4. Dien de saté op met de saus en geef er koriander blaadjes bij en lenteuitjes om te garneren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er rosé wijn bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst